амортизира

to amortize, to extinguish
* * *
amortize

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • амортизира — (лат amortisare) 1. постепено исплати/исплатува, 2. екон извлече/извлекува корист од нешто (кука машина и сл) што со тоа се исплатува само, 3. прав поништи/поништува, прогласи/ прогласува за неважечки (вредносна хартија или документ) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.